TALLER IL·LUSTRACIÓ

PAULA BONET (24-25 AGOST)

Portades_Tallers_2019-03.jpg
 
 

ESCRITO Y PINTADO: LA PALABRA COMO MANCHA

Som una societat eminentment visual i consumim les imatges amb una fam voraç. Som també grans generadors d'imatges. El taller convida a pausar la mirada i a donar-li a la imatge el procés de gestació i de consum que aquesta mereix.

També treballarem la paraula (els alumnes poden portar un text propi o un d'un autor o autora que admirin). Construirem un llibre-acordió on imatge i paraula tindran el mateix pes.

PAULA BONET

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, completa la seva formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino.

El seu treball es centra en la pintura a l’oli, el gravat i la il·lustració. Ha exposat a Barcelona, Madrid, Oporto, París, Londres, Bèlgica, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Mèxic.

La seva obra, carregada de poesia i bolcada en les arts escèniques, la música i la literatura, culmina amb la publicació de diferents llibres dels que és autora tant del text com de la imatge. “Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End” (Lunwerg, 2014) , “813” (La Galera, 2015) –un homenatge a l’obra i a la figura del director francès François Truffaut- i “La Sed” (Lunwerg, 2016) -un llarg poema en clau feminista-, són els seus projectes més coneguts.

L’abril de 2017 publica “Quema la memoria” (Lunwerg), un cançoner il·lustrat on el seu univers es fon amb el del cantautor The New Raemon en l’aniversari dels seus 10 anys de carrera. El juny del mateix any s’edita “Escribe con Rosa Montero”, un quadern publicat per Alfaguara on l’escriptora dóna les claus per a aprendre a escriure ficció.

El març de 2018 publica “Por el olvido” (2018, Lunwerg), un cant d’amor a la literatura i a l’amistat, a Roberto Bolaño i la seva novel·la “Los detectives salvajes”, un treball a quatre mans amb l’artista Aitor Saraiba que no s’ha d’entendre com un text de Bolaño il·lustrat: és la recerca de l’autor de “2666” i “Putas asesinas”, però també la caça de la seva ombra errant.

Acaba de publicar “Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión” (Literatura Random House, 2018), un llibre amb format de diari acompanyat d’un animalari pintat en el qual s’intenta comprendre la corporeïtat de l’absència per il·luminar una d’aquestes construccions aixecades entre tenebres per tantes dones. “Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión” dona veu al silenci, trenca un tabú i normalitza una realitat tan comú com la de l’avortament espontani.

L’octubre de 2018 rep l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana sent guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural.

Actualment treballa en les pintures per a “El año del pensamiento mágico” (Literatura Random House, 2019) de Joan Didion.

 
 
 
 

Fundació La Plana

Santa Maria d’Oló (Barcelona)